Till att börja med kan jag konstatera att de har fått till miljön riktigt hyfsat, visst det är ju ett turisthak, men jag måste säga att det i vart fall känns lite genuint. Frågan är om E-types närvaro i lokalen gör stället mer eller mindre genuint…
Så dags för maten då. AA Gills skrev ju i DN att maten på Aifur var ”usel, ogenomtänkt, smaksatt och kryddad av ett vårdslöst troll”, kan det verkligen vara så illa? Vi beslutade oss för att inleda kvällen med att dela två Tallrik från Tröden på fyra. Det visade sig vara en träbricka fylld med älg- och renkorv, flatrökt grissida, renhjärta, lamm och cheddarost. Till detta serverades surkål, äppelmos och senap. Köttet och korven var helt ok, inter speciellt, men fullt godkänt där korven var bäst i vart fall i min bok. Man kan ju ifrågasätt priset på 164 pix, men då det var tillräckligt för två så känns det inte helt överprisat. När förrätten var färdigäten satt jag och funderade på var det där vårdslösa trollet har tagit vägen, kanske skulle han visa sitt fula tryne under varmrätten?
Jag beslutade mig för att äta kvällens trefotning, som är en gryta som ändras beroende på vilket kött som finns att tillgå. För kvällen bestod grytan av älg och hjortkött. Trefotingen serverades rykande het, med rödbetor, lingon och ett bröd (GI light på vikingatiden).
Vill ni läsa sågningen så kommer den här. http://www.dn.se/pa-stan/gulddraken/a-a-gill-synar-stockholm-fran-vardslosa-troll-till-vagad-minimalism
S som verkligen inte har mycket över för Mistral, uppskattar Gills sågning av dem och även om jag inte helt håller med henne om Mistral så tycker jag att Gills skriver väldigt roligt om dem.
Noterar att Nerden har ändrat utseende på bloggen. Ser mycket snyggt ut!
SvaraRaderaHej Anonym,
RaderaMan tackar, tyckte att det var dags för en liten uppfräschning.
Matnerden