Enligt
traditionen (två eller kanske till och med tre år i rad är väl tradition?)
bjuder bröllopsdagen på en långlunch hos Mathias Dahlgrens Matbaren och detta
år är så klart inget undantag.
Jag och S
släntrade in i en knökfull Matbar i början av oktober för att smörja kråset. Som
vanligt var en slimmad Mathias på plats och gick runt och mös som han
brukar.
Under
lunchtid serveras den vanliga menyn, men också några extrarätter som av någon
anledning har döpts till lunchexpress (alla rätter brukar ju serveras i ett
tämligen högt tempo…). Vi valde båda en rätt från denna speciallista, nämligen
ångad sej, brynt smör, soja, brysselkål, chili och koriander. En strålande god
rätt med subtila smaker av Asien. Sejen var såklart fläckfri!
När vi sedan
gick över på desserten så valde jag en sabayonne på havtorn, vaniljglass, havtornssorbet,
mandlar, krispig råg och sesam. En trivsam skapelse där havtorn, råg och sesam
var en väldigt trevlig kombination.
S gick för
tusende gången i ordningen på ett något säkrare kort, bakad vild choklad,
gräddfil, troféeglass, nötter. Kommentarer överflödiga…
Som sig bör
avsluts en måltid på Matbaren med madeleinér och jordnötsnougat, alltid lika
gott.
Det är något
speciellt som Matbaren, en blandning mellan fantastiskt god mat, helproffsig
personal, härlig stämning och enkelt men genialt koncept. Jag har skrivit det
innan och jag skriver det igen, Matbaren är inte landets bästa restaurang, men
ändå är det troligtvis min favoritrestaurang.
Efter en
skamligt lång lunch var det dags att gå tillbaka till verkligheten och jobbet,
tack för denna gång Dahlgren!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar