Den här kvällen beställde vi in ett jättefat med olika sorters sushi och delade på fyra personer. Det som beställde in var följande: Sushi Moriawase, Maki med citrongrillat kycklingskinn, sotat laxskinn, kallrökt pilgrimsmussla, Momofuku pork knuckle, Gunkan med soft-shell crab och nigri med kräftrimmad röding. Det är vad ni ser på kortet nedan i en härlig blandning.
Jämfört med andra sushirestauranger i Sverige så anser jag att det som gör Råkultur vida överlägset andra är just deras Maki Sushi kombinerat med fräschören i deras råvaror. Under den här kvällen vill jag framförallt framhålla den kallrökta pligrimsmusslan, pork knuckle (som vanligt) och min nya favorit Gunkan med soft-shell crab.
Efter middagen kan konstateras att vi har att göra med en fantastisk restaurang som alltid levererar. Det finns ingen motsvarighet i den här prisklassen i Stockholm. Hoppas bara att det fortsätter att leverera på den här nivån.
Snart är det dags för restaurang Jonas som det har stått så mycket som i gammelmedia. Jag måste säga at DN:s recension förra veckan avskräckte mig rejält, men tror ändå att Jonas kommer att leverera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar