torsdag 20 september 2012

Eriks vinbaren, Stockholm


Vid fästet av Katarinahissen finns Eriks lilla vinbar som väl får klassificeras som Gondolens bakficka (ja, jag vet att bakfickan ligger på Östermalm men i min bok ligger den geografiskt för långt bort så den bryr jag mig inte om). Vinbaren är ett litet mecka för huvudstadens vinkonnässörer med en imponerande utbud på såväl glas som flaska. Jag och AW-grabbarna besökte den lilla lokalen en tisdagskväll i slutet av augusti. Det fina vinutbudet till trots så var det maten vill ville åt denna kväll, även om det gick åt en hel del vin också.

Menyn består av sida upp och sida ner med viner och sprit, men längst bak finns några rader med mat. Maten tillagas i Gondolens kök och körs ner med hissen till Vinbaren. På menyn finns ett antal (väldigt prisvärda rätter) och en husman. Kvällen för vårt besök var kvällens husman kalvfärsjärpar med potatispuré och rårörda lingon. Maten var fullt godkänd och riktigt prisvärd för endast 185 riksdaler men de obekväma stolarna och bordet tog bort en del av upplevelsen.

 På Eriks Vinbaren är det så klart att drycken som är i fokus, men köket levererade riktig bra det också, fattas bara det när det är Gondolen som levererar maten. Jag kan dock tycka att man gärna kunde ha inlett måltiden med en korg bröd så på den fronten kan man helt klart förbättra sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar