På Speceriet
är det ganska trångt om platserna så om man vill ha en plats får man helt
enkelt dela bord med främlingar vilket ofta kan vara riktigt trevligt. Den här
sena lördagkväll var det dock inte särskilt trångt men stämningen var ändå
trevlig i den lilla lokalen.
Kvällen
inleddes med en rätt som hyllats i en hel del recensioner, nämligen friterad
blomkål med en majjo. Efter att ha smakat på de små godbitarna förstod vi
direkt varför de hyllats, de var ju helt strålande. På något sätt känns rätten
väldigt mycket Gastrologik.
Den rätt som
mer än något annat har satt Speceriet på den gastronomiska kartan är deras
version av Tarte flambée som toppats med hemrökt bacon, lök och gräddfil. Den
beställde vi också så klart och när den bars fram till bordet så ångrade vi oss
inte direkt, väldigt, väldigt gott.
Som varmrätt
beställde vi restaurangens rotisserad kyckling, med sallad, citron, syltad
rödlök och majjo. Kycklingen var tillagad till perfektion. Ibland kan man inte
annat än förundras över att något så löjligt enkelt kan vara så gott.
Speceriet är
ett perfekt ställe att bara slinka in på när man är lite lagom hungrig men
kanske inte ett ställe att tillbringa en hel kväll på. Jag kan lova att jag kommer
att gå hit snart igen och då kommer jag så klart att beställa deras fantastiska
tarte flambée igen.
Hej!
SvaraRaderaVilken intressant blogg du har! Hur var prisbilden på Speceriet? Såvitt jag kan se har de ingen meny på nätet och jag är lite nyfiken på att gå dit.
Hej,
SvaraRaderaMan tackar. Speceriet var inte speciellt dyrt. Maten (vi var två som delade på blomkålen, tarten och åt varsin kyckling) för 500-600 kr och vinet kostade kring 500 kr. Jag tycker vekligen att du ska gå dit.
/Matnerden