Restaurangen har ett stort fokus på ungerska viner och väggarna i restaurangen är prydd med vinflaskor som kan köpas med hem. I övrigt känns restaurangen som en fransk bistro. I det öppna köket lagar kockarna (väldigt låååångsamt och noggrant) delar av maten inför öppen ridå.
Jag inledde
kvällen med ungersk lecso, dvs. ungrarnas svar på ratatouille med tunt skurna
kryddiga korvar. Gott i all sin enkelhet.
S gick loss
på tigerräkor (här är vi inte överdrivet pk…) med bakad potatis (!). Även det
gott, men kändes snarare som en varmrätt än en förrätt.
Till
varmrätt valde jag ugnsbakad lax, spenat och en smörig sås. En fullt godkänd
varmrätt med bra råvaror som hanterats bra.
S fortsatte
sin kväll med Kyckling paprikash (ja, så hette det) med cottage
chees-dumplings. Även detta var gott utan att lyft till de kulinariska skyarna.
Efter två
rätter kunde vi konstatera att det ungerska köket bjuder på tämligen rejäl och
tung mat. Detta fick till följd att ingen av oss ens var i närheten att orka
med en eller ens en halv dessert. Bock Biztro serverar enkel, rejäl och
god mat till en osedvanligt låg penning. Detta var en mätmässigt bra start på
vår Budapestresa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar