Under en
grabbkväll i de sista skälvande dagarna av 2013 styrde vi kosan till Hornstull
(mitt i gentrifieringens högborg således) och närmare bestämt Hornshuset.
Konceptet
just då var menyer och då vi befann oss i nära anslutning till jul föll så
klart vårt val på grisen i tre serveringar, men jag skulle ändå vilja säga 3,5
serveringar
.
Kvällen
inleddes med friterade grissvålar med chili och citron (0,5 serveringen). Det
var bra tryck i svålarna som i övrig inte lämnade några besående intryck.
Näst på tur
i servering ett var serranoskinka, stekt bröd och melon. Den här rätten kändes
inte särskilt kul. Skinkan var inte av någon högre kvalitet och rätten i stort
var tämligen slätstruken.
Rätt nummer
två var något helt annat, pressad grissida från svensk rapsgris, fänkål,
champinjoner och vattenkrasse. Detta var en riktigt bra och välbalanserad
rätt.
Nästa på tur
var en rätt helt i hedonismens tecken. Nämligen en knaprig och härlig helstekt
gris, rökt sidfläsk, halstrad anklever, bakad silverlök och surkål i en liten
kopparkastrull. Grisen var riktigt god och surkålen satt som en smäck därtill.
Hornhuset är
en riktigt trevlig restaurang i den vådliga mellanklassen som ju har utvecklats
avsevärt i Stockholm under 2013. Trots den svaga starten höll maten överlag bra
klass. Det är en bit kvar till nykomlingarna i toppen av mellanklassen, men jag
kan ändå tänka mig att återvända.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar