På Boqueria
är det tapas som gäller både på längden och på tvären. Som hyfsat (ja, visst är
jag blygsam) insatt i huvudstadens krogvärld så var jag väl införstådd med att
detta är stadens bästa tapas så nu var det bara för dem att leverera.
Först in var
Jamon Serrano av allra högsta kvalitet som var helt ljuvlig i sin nötiga och
lite feta smak, härligt.
Vad är tapas
utan papas fritas? I min bok en trist tillställning, så självklart beställde vi
det och den friterade potatisen var rikligt dränkt i fet och god aioli.
Näst på tur
pulled pork fritters, grymt goda med härlig krispigt friterat skal och härligt
fet plockad gris inuti.
Sedan
beställde vi in en tortilla espanol, god utan att lämna några större intryck.
Sedan dök
korven upp, nämligen en Botifarra boqueri. Fet och god även om det finns bättre
korv att uppbringa i huvudstaden.
Sist ut i
vår tapasfest var kammben (ja, min spanska tog just slut) riktigt smaskiga
naturligtvis.
Boqueria är
otvetydigt Stockholms bästa tapasställe. De andra ställena (läs Mamas &
Tapas och Caliente som jag klassat som bäst i klassen tidigare) ligger minst
ett par klasser bakom Boqueria. Här snackar vi enkla men riktigt bra tapas utan
att krångla till det. Som restaurang anser jag att Boqueria är högst
medelmåttig, men i tapasklassen regerar de.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar