söndag 14 oktober 2012

Gute grill, Stockholm

Restaurang Gotlands bakficka Gute grill ser ut som en blandning mellan gotländsk gård och halvsunkigt uteställe i Solna, ett perfekt ställe att ha after work på således.

Vi hälsades välkomna på klockren gotländska av vår servitris vilket ju sitter som en smäck. Kvällen inleddes med några öl från Wisby bryggeri och en liten korg med rågbröd, brioch och kumminknäcke gott utan att direkt imponera.

Mitt val för kvällen blev shortribs ”BBQ” rökta och bakade i 18 timmar medan mitt sällskap valde entrecote respektive lammstek. Som tillbehör valdes pommes och coleslaw. Köttet hade en svag smak av rök (hade gärna fått vara betydligt kraftigare) och smakade gott. Med facit i hand verkar lamm vara kvällens bästa val även om såväl entrecoten och ribsen var bra. Stjärnan för kvällen var dock pommesen som var helt strålande.

När det var dags för dessert beslutade jag mig för att ta en pannacotta med kademumma och halloncoulis. Desserten släckte sötsuget och smakade riktigt bra.

Gute Grill är ett bra AW-ställe med hyfsad mat till rimliga priser och goda ölsorter i kranarna. Det är nästan värt att gå dit och äta bara för att smaka på den grymt goda pommesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar