Vi hälsades
välkomna på klockren gotländska av vår servitris vilket ju sitter som en smäck.
Kvällen inleddes med några öl från Wisby bryggeri och en liten korg med
rågbröd, brioch och kumminknäcke gott utan att direkt imponera.
Mitt val för
kvällen blev shortribs ”BBQ” rökta och bakade i 18 timmar medan mitt sällskap
valde entrecote respektive lammstek. Som tillbehör valdes pommes och coleslaw.
Köttet hade en svag smak av rök (hade gärna fått vara betydligt kraftigare) och
smakade gott. Med facit i hand verkar lamm vara kvällens bästa val även om
såväl entrecoten och ribsen var bra. Stjärnan för kvällen var dock pommesen som
var helt strålande.
När det var
dags för dessert beslutade jag mig för att ta en pannacotta med kademumma och
halloncoulis. Desserten släckte sötsuget och smakade riktigt bra.
Gute Grill
är ett bra AW-ställe med hyfsad mat till rimliga priser och goda ölsorter i
kranarna. Det är nästan värt att gå dit och äta bara för att smaka på den grymt
goda pommesen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar