Det känns
som att folk så här ett år efter öppningen har lärt sig hitta till restaurangen
och denna fredag var det i princip fullt i både matsal och bar.
Kvällen
inleddes med otroligt god och pepprig gulbetssoppa.
Sedan dök
brödet upp, en riktigt god surdegsbaguette och ett tämligen trist knäcke och
till det vispat smör.
Mitt val för
kvällen föll på kvällens fisk som var grillad, i Jospergrillen så klart,
smörfisk med citrongräsgelé, chiliolja och kål. Snyggt, välgjort och riktigt
gott.
S valde
istället kött, nämligen slaktarstek som serverades med svamp och en rödvinssås
och rucola. Även detta var vällagat och gott.
Som
tillbehör till båda rätterna serverades en god persiljerotspuré och bakade
rotfrukter.
Mat och
Vinbaren levererade mat av väldigt hög klass denna kväll. Efter mitt senaste
(och första) besök hos Jonas i Matsalen gav jag i princip bort en stjärna och
efter detta besök kan jag bara tro att Matsalen har blivit ännu bättre. Jag
brukar vara lite gnällig på att mellanklasskrogarna levererar för dålig mat
till en för hög penning, men Jonas gör tvärtom levererar strålande mat till en
vettig penning, bra gjort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar