onsdag 19 december 2012

Matbaren*, Stockholm


Jag satt och gick igenom korten i mobilen och såg till min förskräckelse att jag glömt att skriva om mitt senaste besök på Matbaren (igen, ja jag vet). Jag lovar att detta kommer att bli ett kort inlägg dock för jag vill ju inte tråka ut er med alla mina Matbarenbesök. Denna gång var det en lunch som spenderades hos chef Dahlgren.

Första rätten var MD:s nya steamed pork bun med långbakad gris, äpple och gurka. Jag är som ni säkert vet ett sort fan av den gamla beef bunen ( heter det så?) och måste säga att även om grisen var väldigt god så vinner beef bunen alla dagar i veckan.

Nästa rätt var dagens lunchexpress, nämligen bräserad oxkind, inlagd gulbeta, stekt lök och potatiscrème. Här lyckas MD som vanligt att leverera en fläckfri rätt. Allt är helt enkelt strålande gott.

Till sist dyker den numer klassiska jordnötsnougaten och madeleiner, gott som alltid.

Inte mycket kvar att skriva om Matbaren som jag inte redan har skrivit, men det räcker att konstatera att jag är ett stort fan av resturangen och MDs matlagning. En sak kan jag lova, jag kommer tillbaka.
 
Nedan följer några äldre inlägg från Matbaren.
http://matnerden.blogspot.se/2012/10/mathias-dahlgrens-matbaren-stockholm.html
http://matnerden.blogspot.se/2012/05/mathias-dahlgren-matbaren-stockholm.html
http://matnerden.blogspot.se/2012/02/mathias-dahlgren-matbaren-stockholm.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar