Denna kväll
fanns det endast två förrätter, en varmrätt och två desserter att välja mellan.
Enligt Djurets hemsida skulle maten säljas till halva priset och det gjorde man
verkligen denna kväll, på pappret kändes menyn skrattretande prisvärd.
Då klockan
var ganska mycket samt att vi visste att restaurangen är friskostig med sin mat
så gick vi direkt på varmrätten som för kvällen var en köttplanka.
I samband
med att vinet serverades fick vi även en korg med ljummen surdegsbaguett och
kavring samt åländskt smör. Gott så klart.
På den ovan
nämnda köttplankan fanns rostbiff, korv på vildsvin och griskind. Till detta serverades
trippelfriterad pommes, sallad med konfiterade tomater och dijonvinegrett, rödvinsreduktion
samt en dragonemulsion. Köttet var väldigt gott och perfekt tillagat och korven
hade en härlig smak av citrus. Min griskind var mör och trådig som sig bör,
medan S dito mest bestod av fett. Tillbehören var utmärkta med salladen som en
favorit tillsammans med emulsionen. Maten måste med tanke på realisationen anses
vara oerhört prisvärt.
När det till
slut var dags för dessert föll vår val på tarte au chocolat som i Djurets
tappning visade sig serveras med inkokta päron, honungscrisp och en honungsglass.
Desserten var i vårt tycke kvällens kulinariska höjdpunkt där den lite bittra
chokladen och honungen var en mycket trevlig kombination och rätten höll näst
intill stjärnklass. Att få en så högklassik dessert för 65 riksdaler känns ju
nästan som att man stjäl från restaurangen.
Finns det inget att anmärka på under kvällen kan man ju undra (förutom detaljen med kinden)? Jo, faktiskt, servicen var långt ifrån toppklass, jag har förståelse för att det tar tid när restaurangen är knökfull, men sitta med tomma tallrikar framför sig i en halvtimma är inte ok på en restaurang som har lite ambitioner. Det kändes som att de hade behövts lite mer personal denna kväll för att göra alla gäster nöjda. Å andra sidan måste jag ju säga att priset på maten och vinet göra att man få stå ut med lite väntan.
Jag måste också tillägga att Djurets mellandagsrea är ett riktigt kul och välkommet initiativ i krogstockholm, synd att så få andra restauranger av samma kaliber gör likande jippon.
På väg hem kan vi konstatera en sak, det kommer inte att dröja två år till nästa besök Lilla Nygatan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar