Jag och
grabbgänget styrde vår kosa till Piren en strålande fin kväll (troligtvis en av
sommarens fem finaste kvällar) efter jobbet. Tack vare att två i sällskapet såg
till att vara på plats tidigt fick vi ett supertrevligt bord med utsikt över
vattnet. För gäster som kom några minuter senare var det väntan som gällde.
Vi firade så
klart vårt bord med en och annan pitcher med öl innan vi gav oss i kast med
menyerna. Mitt val föll på flanksteken som serverades med ölplanerade och friterade
lök, rödvinssky och caesarsallad. Nu när jag tittar på menyn i efterhand anges
det att flanksteken skulle väga 240 gram. Det var synd att jag inte läste det
när jag blev serverad maten, för under lökringarna låg två små ynkliga bitar
kött som vägde max hälften av vad som angavs. Självklart skulle jag ha påpekat
detta för servitrisen, men då jag inte läste menyn tillräckligt noga och därmed
inte visste köttmängden, var det svårt att påpeka detta. Bortsett från mängden
kött (som så klart inte är något annat en ett stort skämt) var det bra tillagat
och tillbehören var även de bra.
Trots den
minimala portionen kött lämnade jag Piren hyggligt nöjd, fattas bara det när
solen skiner och tempen letar sig över 25 sträcket. Handen på hjärtat, med
Pirens läge räcker det gott att servera hygglig mat för att få en knökfull
restaurang en kväll som den här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar