När man sätter
sig vid bordet, får man en plastkaraff med vatten (ja så kan man ju också
servera vatten).
För min del
inleddes kvällen med gravad lax, rökt makrillspaté och vitlöksgrisini. Helt ok
förrätt men den kraftiga makrillen tar över hela rätten.
Varmrätten
för kvällen blev kummel, squash och timjanpuré och en kålröra med bacon. Enligt
menyn skulle fisken ha varit stekt, men den här var utan tvekan pocherad.
Här imponerar inte The Dogs direkt. Fisken har pocherats för länge och
kålen är ett tämligen trist tillbehör.
Kvällen
avslutades som sig bör med en dessert och denna kväll bestod den av en
skogsbärs- och äppelpaj. Ja, vad ska man säga, det var en paj som vilken som
helst varken mer eller mindre.
Min
erfarenhet av det skotska köket sträcker sig till två luncher på random ställen
och den här middagen på The Dogs. Det skulle vara en överdrift att säga att jag
är imponerad. Middagen var för visso väldigt billig, men frågan är om den var
prisvärd? Jag vet inte, kanske. Jag tycker dock att restaurangens Bib
gourmand är en väl generös bedömning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar