När vi satte
oss till bords fanns det en liten skål med spiskumminkryddade mandlar som vi
snaskade på medan vi sippade på ett glas champagne.
På G&C
finns det två fyra-rättersmenyer att välja på, spännande nog döpta till meny
Grönbech och meny Churchill.
Första
brödserveringen av tre var en (sjukt kladdig) brioch med anis, kummin och
havssalt som serverades med yoghurt och olivoljesmör. Brödet var mer konstigt
än gott och framförallt hade det inte skadat med en våtservett att torka av
sina fingrar med.
Första
rätten bestod av marulk, kronärtskocka, päron, sallad och en vinägrett. En
hyfsad inledning som dock inte smakade så mycket.
Nästa
brödservering bestod av samma brioch, men denna gång kryddad med spiskummin
(igen…) och polenta och var riktigt god.
Rätt nummer
två var en selleri-consommé, med selleri, dumplings med kastanj och citron.
Consommén var väldigt god och kombinationen koncentrerad selleri, kastanj och
citron var strålande.
Nästan
brödservering var ett ljummet surdegsbröd och var så klart gott.
Kvällens
varmrätt var gräsand, mangold, spenat och krämiga valnötter. Anden var perfekt
tillagad och rätten var välkomponerad och god.
Desserten
bestod av juice av katrinplommon med lakritsrot, vitchoklad, plommonglass samt
ett grönt inkokt plommon med fänkål. En fullt godkänd dessert men jag förstår
inte serveringen av det inkokta plommonet.
Slutligen
serverades vi lite kaffegodis som ikväll bestod av vita chokladrullar,
mjölkchokladkrisp och chokladfudge. En värdig avslutning på ytterligare en
trevlig kväll i den danska huvudstaden.
Grönbech og
Churchill levererade en bra kväll utan att helt nå upp till den där allra
högsta gastronomiska nivå. Jag måste ärligt säga att jag hade något högre
förväntningar på krogen än vad de lyckades leverera denna kväll men visst
håller de en relativt hög klass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar