När man
sätter sig till bords möts man av detta lilla kitt, servett, bestick och grissini.
Personligen hade jag mycket hellre sett en brödkorg, men detta är ju ett bra sätt
att bygga ett budgetkoncept på.
Då tiden för
middagen var tämligen knapp gick vi direkt på varmrätterna. Jag valde oxkind
bourguignon och S valde Pockets bouillabaisse.
Min oxkind
var ett kompakt stycke kött som ändå var mört och serverades med steklök,
sidfläsk och en mustig rödvinssås (så klart eftersom det var en bourguignon). En
riktigt god rätt.
S fick det
inte lika roligt då hennes fisksoppa inte var varm. Dock ordnade servitrisen en
ny soppa snabbt och lätt och så var ordningen återställd. Soppan serverades med
rouille och en bit rostat bröd. En riktigt vällagad rätt.
När det
sedan var dags för desserten valde jag de kryddbakade äpplena med russin, mandelmassa
och vaniljsås. Allt serverades i en burk, vilket verkade vara grejen med
desserterna på Pocket. Kryddningen av äpplena gjorde att desserten smakade
härligt av jul och höst på en och samma gång.
S valde lingonpäron
som serverades (i en burk) med nougatsmetana och även denna dessert föll till
belåtenhet dock hade S gärna fått lite mer av den grymt goda smetanan.
Tempot på en
middag på Pocket är ganska högt vilket säkert passar merparten av klientelet som
besöker restaurangen. Det känns som de flesta som var där denna kväll stannade
till här för att sedan gå vidare till en annan aktivitet. Maten på Pocket är
sympatiskt prissatt och det finns plats för flera krogar med kvalitetstänk som
serverar en varmrätt under 200 i Huvudstaden. Jag kommer definitivt komma
tillbaka till Pocket vdi andra tillfällen när man bara vill ha en varmrätt (och
varför inte en dessert med för den delen) för att sedan gå vidare ut i
Stockholmskvällen.
Läste
förövrigt att ett nytt koncept var på gång i matsalen också vilket utifrån
Frithiofs track record känns föga förvånande. Det får nog bli ett besök även
där framöver för det var ganska länge sedan jag var där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar