Vi tog båten
ut till den lilla ön för att äta på krogen som under många år hade en Bib
gourmand, en utmärkelse som numer lyser med sin frånvaro.
Trots att hösten närmar sig med stormsteg var det knökfullt med folk en kväll mitt i veckan.
Till
varmrätt valde jag hälleflundra, hjärtmusslor, fläskkorv och mandelpotatiskroketter.
Hälleflundran var dessvärre lite torr men både såsen och fläskkorven var
riktigt goda. Vidare var väl potatiskroketterna föga upphetsande, men rätten
får tack vare korven och såsen godkänt.
Kvällens
dessert blev för min del chokladkaka, crème brulée och sesamflarn. Jag måste
säga att jag blev förvånad att bruléen serverades ovanpå chokladkakan, men det
fungerade helt ok. Helheten på desserten var riktigt bra mycket tack vare
sesamflarnet.
Fjäderholmarnas
krog är egentligen mer än en restaurang, en stor del av upplevelsen är att åka
dit och i vart fall få en förnimmelse av vad skärgården har att erbjuda. Jag
måste säga att krogen är riktigt bra mycket med tanke på hur lätt det kunde ha
blivit en turistfälla.
Jag har inte
varit på julbord på Fjäderholmarna på länge, men det är inte omöjligt att jag
återvänder dit i vinter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar