Jag brukar
nämna att Matbaren är en av mina favoritrestauranger i världen och det är få om
någon restaurang jag skulle kunna besöka oftare.
Den här
(sena) kvällen tog vi en chansning och lyckades få en av drop-in platserna.
Den smått
klassiska knäckebrödsserveringen.
Två bilder
av kvällens meny, tror att de mesta kom med.
Min första
rätt för kvällen var friterad potatis, bakat ägg, kantareller och vitlök. Här
serverades jag en väldigt hustypisk rätt. Ovanpå en potatis och vitlökscrème,
fanns ett perfekt bakat ägg, smörstekta kantareller (lök?) och friterad
potatis. Strålande gott (hörde jag någon säga finger licking good?) och
Dahlgren när han är som bäst.
S gick även
hon på en av de vegetariska rätterna som i hennes fall bestod av Rödbetor,
jordärtskocka, tryffel, hasselnöt och vattenkrasse. Åter rustik perfektion på
en tallrik, grymt gott.
Min nästa
rätt blev en klassiker (om än modifierad under förra året) Steamed bun of
braised pork, inlagd gurka, sallad och hemlig sås. Det är inte direkt första
gången jag äter steamed bun på Matbaren och jag hoppas innerligt att det inte
är den sista heller. Det är oerhört god rätt i all sin enkelhet.
S gick
vidare med Ölbrässerad griskind, kronärtskocka, tomat, aubergin och örter. Åter
en god rätt, även om tomaterna inte alls smakade så mycket som man kunde önska.
När det
egentligen var dags för dessert kastade vi båda in handduken, ingen av oss
orkade hur mycket vi än ville. S som alltid äter den bakade chokladen var
ytters besviken på att inte kunna uppbringa aptit.
Som vanligt
dök som avslutning den klassiska skålen med jordnötsnougat och madelenier
(denna gång med körsbär i!) upp. Alltid lika gott, men den här gången orkade vi
bara äta några få bitar vilket ju var trist.
Jag skrev
ovan att Matbaren är en av mina favoritrestauranger och det epitetet kvarstår
även efter besöket. Hatten av för Patron Dahlgren och hans personal, keep up
the excellent work!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar