söndag 13 januari 2013

AG:s, Stockholm

Krögaren bakom såväl Rolfs Kök som AG:s, Johan Jureskog gav foodiekulturen en ordentlig känga i DN för drygt ett och ett halvt år sedan. Han gick så långt att han sa att han inte ville ha matbloggare på sina restauranger. Jag vet inte om han har ändrat ståndpunkt i frågan, men oavsett om Jureskog uppskattar detta eller ej, här kommer ytterligare ett blogginlägg om AG:s.

Detta är mitt tredje besök på AG:s och så här en torsdagskväll två år efter nyöppningen är både restaurangen och baren fylld till sista plats. Den här kvällen hade vi riktat in oss på att återigen äta vad allmänt anses vara Stockholms och därmed Sveriges bästa burgare. När man som vi är ute efter burgare finns det två olika versioner att välja på, standard och på ”Jureskogs vis” extra allt. Denna kväll föll mitt val på en ”extra allt”.

Varje middag (i vart fall de tre gånger jag varit där) inleds med AG:s grillade surdegsbröd och lardocrème, mycket gott.

När vi hade kalasat färdigt på brödet kom vår servitris med våra burgare ackompanjerad av välfriterade pommes, en dijon- och en tomatsås. Burgaren var sanslöst saftig och god och extra allt innebar rejält med ost och bacon. Detta är enligt mig Stockholms klart bästa burgare, strålande. Det enda lilla minustecknet är att brödet var lite väl svampigt (säkert en följd av att burgaren är så saftig men det upplevde jag inte förra gången jag åt burgare på AG:s).

Jag måste säga att jag är väldigt förtjust i AG:s som restaurang, det känns fortfarande lite som man trodde att New York var innan man själv besökte det stora äpplet för första gången. Här tar man sitt kött på största allvar och servisen är snabb och trevligt. Restauragen kan absolut bli ett av mina absoluta favoritställen i staden, även om vi inte är riktigt där än. Så oavsett vad Jureskog tycker om mitt bloggande så kommer jag helt klart att skriva fler inlägg om köttemplet på Kungsholmen.

2 kommentarer:

  1. Hej matnerden! Bokade ni bord eller satt ni vid baren?

    SvaraRadera
  2. Hej Theo,
    Vi bokade bord i restaurangen. Jag var i baren vid ett tidigare blogginlägg.

    Matnerden

    SvaraRadera