lördag 24 september 2011

La Dame Noir

Årets sista besök på krogveckan blev La Dame Noir på Scheelegatan. Den Svarta Damen är lite av en klassiker för stadens frankofiler och vi kände oss genast hemma.
Miljön känns lite som Paris i New York, dvs. som de franska krogarna är i New York, inte som de är i Paris.
Lokalen var full med krogveckan-besökare, stammisar och turister i en härlig blandning. På den för krogveckan specialkomponerade menyn fanns endast två förrätter och två huvudrätter. Jag valde en chevrétoast på surdegsbröd med rucola, honung och pinjenötter. En trevlig och enkel inledning på kvällen.


En person i mitt sällskap beställde in en hummersoppa med grillat bröd och det visade sig vara en riktig fullträff. Soppan var ett litet kraftpaket med stora smaker av hummer och grädde.

Till huvudrätten beställdes röding på jämtländska med mandelpotatispure, en sås på messmör, pressgurka och rårörda lingon. Fisken var riktigt vällagad och smakerna gifte sig väl med varandra. Till detta dracks en blommig och fruktig sauvignon blanc som självfallet var från Frankrike.


Mitt sällskap och jag lämnande Den Svarta Damen mätta och på ett strålande humör. Väl ute i den lite blåsiga septemberkvällen kastade vi trånande blickat mot Winjas Ostkällare. Denna kväll var vi alltför mätta för en tur ner i deras valv, men det kommer ju fler murriga höstkvällar framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar