torsdag 19 april 2012

Vigårda, Stockholm

Snabbmat enligt F12 – kan det verkligen vara något? En tidig lördagskväll styrde jag och S vår kos till huvudstadens senaste galleriatillskott Mood och Vigårda. S har redan hunnit med att äta lunch på både Boqueria och Eat och det har både varit ris (Eat) och ros (Boqueria) så det var med lite blandande förväntningar vi besökte den sista omskrivna restaurangen i Mood. Eller restaurang och restaurang, vi kanske ska kalla det snabbmatsställe för det är det Melker och co anser att det är. Lokalen som tidigare huserade det trista (Not so…) Tasty Thai har nu stylats till tänderna på gammalt klassiskt F 12-manér. De har som vanligt fått till miljön på ett på-gränsen-till-alltför-plastigt sätt. Den här lokalen ska få oss att tänka på landet och bönder. Personalen (de stackarna) går klädda i stora jeanssnickarbyxor och kepsar som vilka Hillbillysar som helst.
Menyn är enkel och man väljer mellan oxe, gris, vego, kyckling och burgare och ett antal tillbehör och såser. Konceptet känns lite som ett lite finare McDonalds och det är väl så det är tänkt att vara.

Vårt val föll på kyckling, med potatissallad, kålsallad, strips (ett tillägg för det facila priset av 15 riksdaler) och en äppel-curry sås och en rostad paprika. Till detta kunde man också ta ett glas rött (japp, det fanns ett glas rött vin varför krångla till det) vilket vi givetvis också gjorde.
Kycklingen visade sig vara en "pulled-chicken-burger" som kanske inte ser så kul ut på kortet men den var faktiskt riktigt god. Kycklingen var saftig, välkryddad och hade en kraftig smak av kolgrill (om den var fejk så lyckades de i vart fall lura mig). Tillbehören var också riktigt goda, stripsen var perfekta, både potatissalladen och kålsalladen var smakfulla.


Jag måste säga att jag blev imponerad av den enkla och synnerligen prisvärda snabbmat som Vigårda serverade. Med tanke på att restaurangen prismässigt endast ligger något över McDonalds och de andra snabbmatshaken är kvaliteten på maten imponerade. Ett bra ställe att slinka förbi innan ett bio- eller teaterbesök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar