tisdag 20 augusti 2013

Nautical, Mariehamn

Nautical ligger i samma hus som Sjöfartsmuseet med utsikt över havet. Jag och S styrde vår kosa till restaurangen en regnig torsdagskväll i juli. Den här kvällen hade en turistbuss med svenskar fyllt hela restaurangen så vi hade tur att vi lyckades få det sista bordet.

Lokalen känns väldigt 50-talsretro med träpanel och lite murrig känsla.

Nautical får väl anses vara Ålands bästa restaurang (med konkurrens av Mikael Björklunds nyöppnade Smakbyn). Bakom restaurangen står ett gäng kockar med meriter från ett antal högklassiga Stockholmskrogar.

Kvällen inleddes med en amis bestående av en ramslökssoppa med brödkrutonger och olivolja och bröd med åländskt smör. Gott.


Kvällens varmrätt bestod av chiligrillad oxfilé från Finland, rostad tomat, dragoncrème, grillad lök samt vitlökskroketter. Det var en minst sagt generös portion som serverades och tur var det för maten var grymt god.

Till dessert valde vi (ja, vi delade – det var för tufft att äta en hel med tanke på den rikliga portionen) mörkchokladglass, gräddfilspannacotta, havtornskräm, saltrostade nötter och nougatpulver. Här serverades vi kvällens stora behållning, det var ju strålande gott. Detta skulle kunna serveras på restaurangerna i segmentet just under stjärnkrogarna.

Kvällen avslutades som sig bör med lite bjudgodis.

Nautical levererade en riktigt bra kväll med god och vällagad mat. Det är bra gjort av en så pass liten stad som Mariehamn att ha en så pass bra restaurang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar