måndag 10 februari 2014

Hornhuset, Stockholm

Under en grabbkväll i de sista skälvande dagarna av 2013 styrde vi kosan till Hornstull (mitt i gentrifieringens högborg således) och närmare bestämt Hornshuset.
Konceptet just då var menyer och då vi befann oss i nära anslutning till jul föll så klart vårt val på grisen i tre serveringar, men jag skulle ändå vilja säga 3,5 serveringar
.
Kvällen inleddes med friterade grissvålar med chili och citron (0,5 serveringen). Det var bra tryck i svålarna som i övrig inte lämnade några besående intryck.

Näst på tur i servering ett var serranoskinka, stekt bröd och melon. Den här rätten kändes inte särskilt kul. Skinkan var inte av någon högre kvalitet och rätten i stort var tämligen slätstruken.

Rätt nummer två var något helt annat, pressad grissida från svensk rapsgris, fänkål, champinjoner och vattenkrasse. Detta var en riktigt bra och välbalanserad rätt. 

Nästa på tur var en rätt helt i hedonismens tecken. Nämligen en knaprig och härlig helstekt gris, rökt sidfläsk, halstrad anklever, bakad silverlök och surkål i en liten kopparkastrull. Grisen var riktigt god och surkålen satt som en smäck därtill.


Hornhuset är en riktigt trevlig restaurang i den vådliga mellanklassen som ju har utvecklats avsevärt i Stockholm under 2013. Trots den svaga starten höll maten överlag bra klass. Det är en bit kvar till nykomlingarna i toppen av mellanklassen, men jag kan ändå tänka mig att återvända. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar