tisdag 28 oktober 2014

Familjen, Göteborg

Hittade detta lilla inlägg från i augusti, men nu publiceras det, så håll till godo.

Jag skulle påstå att Familjen i är en av pionjärerna vad gäller den nya vågen av restauranger som serverar riktigt bra mat till ett väldigt bra pris.
Vi besökte Familjen en fantastisk kväll i augusti och vi valde restaurangens 3-rättersmeny benämnd Kvällsmat.

Först ut vad en påse med gott bröd och Familjens hemgjorda makrill i tomatsås. Gott.


Förrätten var en kräftsoppa på insjökräftor med gurka cheddar och dill. Ruskigt gott.



Med en sådan osedvanligt bra indelning kunde vi knappt vänta innan vi skulle få sätta tänderna i varmrätten. Men vänta var just det vi fick, faktiskt cirka en timma. Vår servitör bad om ursäkt flera gånger och berättade att detta var en miss mellan honom och köket och att vi såklart skulle kompenseras.

Detta var inget vi fokuserade på när varmrätten som bestod av bakat kalvhögrev, polkabetor, kålrabbi, gulbeta och en sås på ansjovis. Gott om än inte på samma nivå som förrätten.


När det var dags för desserten kom vår servitör fram och sa att han gärna bjöd på ett glas dessertvin S tackade nej men fick en drink istället. En trevlig gest och vi glömde nästan bort förseningen.


Kvällens dessert var galet stor (för stor?) och var en kräm på fläder och kesella, hallon, rostat havre och mjölkchokladglass. Desserten var lika snaskigt god som den lät.


När servitören kom med notan visade det sig att han även dragit bort S fördrink vilket verkligen var imponerande. Detta var verkligen ett skolboksexempel på hur man ska reparera en miss.


Familjen levererar en riktigt bra och prisvärd måltid och det var verkligen en skönt avslappnad stämning under kvällen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar