söndag 26 oktober 2014

Mathias Dahlgren Matbaren *, Stockholm

Enligt traditionen (två eller kanske till och med tre år i rad är väl tradition?) bjuder bröllopsdagen på en långlunch hos Mathias Dahlgrens Matbaren och detta år är så klart inget undantag.

Jag och S släntrade in i en knökfull Matbar i början av oktober för att smörja kråset. Som vanligt var en slimmad Mathias på plats och gick runt och mös som han brukar.  


Under lunchtid serveras den vanliga menyn, men också några extrarätter som av någon anledning har döpts till lunchexpress (alla rätter brukar ju serveras i ett tämligen högt tempo…). Vi valde båda en rätt från denna speciallista, nämligen ångad sej, brynt smör, soja, brysselkål, chili och koriander. En strålande god rätt med subtila smaker av Asien. Sejen var såklart fläckfri!


När vi sedan gick över på desserten så valde jag en sabayonne på havtorn, vaniljglass, havtornssorbet, mandlar, krispig råg och sesam. En trivsam skapelse där havtorn, råg och sesam var en väldigt trevlig kombination.

S gick för tusende gången i ordningen på ett något säkrare kort, bakad vild choklad, gräddfil, troféeglass, nötter. Kommentarer överflödiga…


Som sig bör avsluts en måltid på Matbaren med madeleinér och jordnötsnougat, alltid lika gott.  
   

Det är något speciellt som Matbaren, en blandning mellan fantastiskt god mat, helproffsig personal, härlig stämning och enkelt men genialt koncept. Jag har skrivit det innan och jag skriver det igen, Matbaren är inte landets bästa restaurang, men ändå är det troligtvis min favoritrestaurang. 


Efter en skamligt lång lunch var det dags att gå tillbaka till verkligheten och jobbet, tack för denna gång Dahlgren! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar