onsdag 26 oktober 2011

Bar Central, Stockholm

En sen höstkväll styrdes våra något vingliga steg (det blir lätt så efter några glas champagne på Cadierbaren) till Skånegatan 83 och Bar Central. Det är de gamla ägarna av den smått legendariska italienaren Lo Scudetto som vänt blickarna norrut till Centraleuropa för sitt nya restaurangprojekt.
Känslan i restaurangen är väldigt mycket Söder med serveringspersonal i trendiga rutiga skjortor, hängande byxor och bohemiska frisyrer som lägger in en skön kommentar där det finns utrymme. Lokalen är lite ruffig med masonitskivor på väggarna och känns som Östeuropa med en bohemian-chick twist.
Ursprunget på rätterna är givetvis av centraleuropeiskt snitt med tunga köttiga rätter med ordentliga tillbehör. Schnitzeln var den som lyckades fånga vårt intresse denna kväll. Våra tallrikar var fyllda med en ordentlig bit panerad kalvschnitzel och vid sidan om serverades vi ett välsmakade sardellsmör, välfriterade pommes och en fräsch grönsallad. Schnitzeln var torr på utsidan och härligt saftig på insidan. Tillbehören var även de riktigt goda även om jag personligen föredrar den mer klassiska tjeckiska potatissalladen och pressgurka. Schnitzeln är inte den godaste jag ätit (besegras av såväl restauranger i Berlin och New York) men den är absolut en av de bästa i Stockholm. Någon dessert fanns det inte utrymme för efter en sådan här typ av middag då vi knappt ens kunde äta upp vår varmrätt. På bussen hem konstaterar vi att Bar Central är ett ställe som man gärna skulle vilja ha i sitt kvarter när längtan till kontinenten blir för stor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar