söndag 10 februari 2013

Caina, Stockholm

Vår första anhalt på årets krogvecka blev Catenaccis Caina. Det var bra tryck i restaurangen trots att det var tisdag (gissningsvis tack vare krogveckan). Detta var både mitt och S första besök sedan Nobisgruppens övertagande och lokalen har verkligen blivit mycket trevligare även om källarkänslan är svår att tvätta bort (vi sitter ju de facto i en källare).

Krogveckan på Caina bjuder på en tämligen begränsad meny, med två pastarätter och en dessert att välja på.

Vi valde båda rigatoni rustichella d´abruzzo al ragu della casa, vilket innebär husets bologonese på nötkött, vin, tomat och vitlök tillsammans med 36 månaders lagad parmesan. I väntan på maten fick vi lite bröd, bestående av grissini (direkt från plastpåsen), ett surdegsbröd och en focaccia, helt ok bröd men stjärnan var den fantastiskt goda olivoljan som serverades till brödet.

Pastan var naturligtvis kokad till perfektion (al dente, jo jag tackar) men såsen på nötfärs var inte fullt så kul som man kunde förvänta sig, god absolut, men inte alls så speciell som jag hade förväntat mig.

Desserten bestod av en citronsorbet med grappa eller om jag ska vara ärlig grappa med citronsorbet för grappan tog över rätten ordentligt. Det var synd för om man minskat på grappan så hade desserten varit trevligt fräsch i sin enkelhet.

Så var då första restaurangbesöket under krogveckan avklarat. Caina får med nöd och näppe godkänt i min bok. Jag tycker att detta var i paritet med vad man kan förvänta sig under krogveckan. Jag gillar när en restaurang överraskar och levererar mer än man kan förvänta sig under krogveckan som exempelvis Zee gjorde förra året, men det gjorde dessvärre inte Caina.
http://matnerden.blogspot.se/2012/02/zee-stockholm.html


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar