Krogveckan
på Caina bjuder på en tämligen begränsad meny, med två pastarätter och en
dessert att välja på.
Vi valde
båda rigatoni rustichella d´abruzzo al ragu della casa, vilket innebär husets
bologonese på nötkött, vin, tomat och vitlök tillsammans med 36 månaders lagad
parmesan. I väntan på maten fick vi lite bröd, bestående av grissini (direkt
från plastpåsen), ett surdegsbröd och en focaccia, helt ok bröd men stjärnan
var den fantastiskt goda olivoljan som serverades till brödet.
Pastan var
naturligtvis kokad till perfektion (al dente, jo jag tackar) men såsen på
nötfärs var inte fullt så kul som man kunde förvänta sig, god absolut, men inte
alls så speciell som jag hade förväntat mig.
Desserten
bestod av en citronsorbet med grappa eller om jag ska vara ärlig grappa med
citronsorbet för grappan tog över rätten ordentligt. Det var synd för om man
minskat på grappan så hade desserten varit trevligt fräsch i sin enkelhet.
Så var då
första restaurangbesöket under krogveckan avklarat. Caina får med nöd och näppe
godkänt i min bok. Jag tycker att detta var i paritet med vad man kan förvänta
sig under krogveckan. Jag gillar när en restaurang överraskar och levererar mer
än man kan förvänta sig under krogveckan som exempelvis Zee gjorde förra året,
men det gjorde dessvärre inte Caina.
http://matnerden.blogspot.se/2012/02/zee-stockholm.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar