söndag 17 februari 2013

19 Glas, Stockholm

Andra anhalten på årets krogvecka blev således 19 glas. Två restaurangbesök under en krogvecka är alldeles för dåligt, men ibland tar både privatliv och arbetsliv för mycket tid i anspråk så jag får helt enkelt satsa på nästa krogvecka.

Nåja, över till besöket på 19 glas. Jag har inte vari på restaurangen sedan Olle Tagesson tog över i köket. Restaurangen har minst sagt tagit klivit ut ur foodiegarderoben sedan hans övertagande bloggarna har svämmat över av lovord.

Kvällen inleddes med lite bröd som var ok, varken mer eller mindre.

Förrätten bestod av rödbetor, ägg från Sandahönseri, sallad och syrad grädde. Provocerande enkelt (jag gillar egentligen inte mat på restaurang som jag kan laga lika bra själv), men ändå grymt gott.
 


Varmrätten var en perfekt tillagad slaktarstek, puylinser, morrötter och en grymt god salsa verde. Rätten hade en hög sälta, och det var väldigt gott igen.

Jag kan bara hålla med foodisarna om att 19 glas har blivit ett snäpp vassare sedan Tagesson tog över köket.

Så var det då tid att sammafatta årets krogvecka. Jag var inte ens nära att hinna med de planerade krogbesöken, men tack vara 19 glas så är jag ändå nöjd. Jag uppskattar verkligen detta initiativ och gläds mycket åt att 2013 är det mest lyckade krogveckan någonsin. Nu väntar med spänning på krogveckan 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar