Nalen är
sedan länge känt som ett nöjespalats mitt i Stockholm och för mig var det
premiär i deras restaurang nu i veckan.
Restaurangen
var nästan helt full denna torsdagskväll och stämningen var på topp i lokalen.
Jag ochgrabbarna beställde förrätt och varmrätt. Jag valde rådjursconsommé med
rökt brioche, anklever och pistagenöt och till varmrätt kryddpepparstekt
älgytterfilé, hasselbackspotatis, palsternacka och svarta vinbär (klassiska så
att det förslår)
Våra öl kom
in tillsammans med den obligatoriska brödkorgen, sedan fick vi vänta. När vi
efter ganska lång tid (och en länsad brödkorg) fick frågan om vi önskar mer
bröd började vi ana att vår förrätt skulle bli än mer försenad så vi svarande
jakande på frågan, inte för att vi var sugan på mer bröd utan helt enkelt för
att vi inte vill riskera att bli utan mat för länge.
Tillsammans
med påfyllningen av brödet fick vi en amis bestående av en räk-och laxtimbal,
gräddfil, rödlök och surdegskrutonger. En riktigt bra inledning.
Efter
ytterligare en del väntan fick vi då äntligen våra förrätter. Var det värt att
vänta på då undrar ni kanske? Nja, det var det väl inte riktigt. Buljongen var
mustig och god, men anklevern bestod endast av en lövtunn minimal bit och
övriga tillbehör var föga upphetsande. Den rökta briochen som serverades vid
sidan var dock en ganska trevlig bekantskap. Jag tycker verkligen inte att
detta var en prisvärd förrätt, snarare tvärtom.
När
förrätten dukats av fick vi fortsätta vår väntan på varmrätten. Vi satt och
funderade på om restaurangen inte var van att hantera så pass mycket folk som
det var denna kväll. När varmrätten äntligen serverades så var det en
trevligare bekantskap än förrätten. Köttet var något för välstekt, men
tillbehören var riktigt trevliga. Rätten får anses vara godkänd.
Det känns
som att köket är ambitiöst men att de inte riktigt når hela vägen fram. Sedan
måste man få upp takten på servicen, det får bara inte ta så lång tid på en
restaurang.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar