söndag 14 juli 2013

Bock Biztro, Budapest

Vår (S och min) första kväll i Budapest spenderades på Bib gourmanden Bock Biztro. Restaurangen finns både på Buda och på Pestsidan, och det är den i Pest som har belönats med en Bib.
Restaurangen har ett stort fokus på ungerska viner och väggarna i restaurangen är prydd med vinflaskor som kan köpas med hem. I övrigt känns restaurangen som en fransk bistro. I det öppna köket lagar kockarna (väldigt låååångsamt och noggrant) delar av maten inför öppen ridå.

Jag inledde kvällen med ungersk lecso, dvs. ungrarnas svar på ratatouille med tunt skurna kryddiga korvar. Gott i all sin enkelhet.

S gick loss på tigerräkor (här är vi inte överdrivet pk…) med bakad potatis (!). Även det gott, men kändes snarare som en varmrätt än en förrätt.

Till varmrätt valde jag ugnsbakad lax, spenat och en smörig sås. En fullt godkänd varmrätt med bra råvaror som hanterats bra.

S fortsatte sin kväll med Kyckling paprikash (ja, så hette det) med cottage chees-dumplings. Även detta var gott utan att lyft till de kulinariska skyarna.

 
Efter två rätter kunde vi konstatera att det ungerska köket bjuder på tämligen rejäl och tung mat. Detta fick till följd att ingen av oss ens var i närheten att orka med en eller ens en halv dessert.   Bock Biztro serverar enkel, rejäl och god mat till en osedvanligt låg penning. Detta var en mätmässigt bra start på vår Budapestresa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar