måndag 14 oktober 2013

Aamanns, Köpenhamn

Inför Köpenhamsbesöket gjorde jag en liten undersökning var man kan äta goda smörrebröd och hittade då Aamanns. Aamanns ska enligt hemsidan servera de klassiska smörrebröden med en modern tvist. Vi bestämde genast att intaga resans första lunch här.

Servitrisen rekommenderade 2-3 bröd var till lunch. S och jag bestämde oss för att dela på tre till att börja med.

Första smörrebrödet som vi började med var toppat med rostbiff, rostad lök, rotfruktsremulad, pepparrot och färsk körvel. En bra start med klassiska smaker. Dock kunde pepparroten fått en mer framträdande roll.

Smörrebröd nummer två innehöll kokt skinka, färska bönor, bönskum, syltade morrötter och senapskräm. Ytterligare ett riktigt gott smörrebröd som serverades på det hembakade rågbrödet.

Bröd nummer tre var ett vegetariskt alternativ med potatis, ostcreme, syltade gurkor, körvel och rågsmulor. Överraskande gott och kändes som det mest nyskapande smörrebrödet av de tre vi hade på tallriken framför oss.

Vi kände oss inte riktigt mätta och beslutade oss för att beställa ytterligare ett smörrebröd och vi fortsatte på den inslagna, vegetariska vägen. Färsk getostcreme med körvel, dragon och andra örter toppat med rödlök. Gott, även om själva cremen gärna fått smaka mer av själva getosten.

Smörrebröden sköljdes ner med en ekologisk humle, vad annars vad skulle kunna passa bättre?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar