tisdag 29 oktober 2013

Mathias Dahlgren Matbaren *, Stockholm

Om man vill äta lyxlunch i Stockholm finns knappast något bättre ställe att styra kosan till än Mathias Dahlgrens Matbaren.

Denna dag skulle visst S fira min födelsedag och jag var ju inte direkt svårövertalad.

Så här såg menyn ut den här dagen utöver rätterna på expresslunchen.


Chef Dahlgren var själv ovanligt aktiv i restaurangen denna lunch och han verkade känna i princip hälften av sällskapen som var här den här dagen. Som vanligt såg den store kocken ut att trivas som fisken i vattnet när han just befinner sig i Matbaren.

Dagen till ära gick vi båda på en av rätterna på expresslunchen, nämligen den öppna burgaren på fjällnära ko, med friterad potatis, comtécrème och kapris. Burgaren var föga förvånande mycket god och framförallt karpisen lyfte rätten till höga höjder.

Vi nöjde oss med en varm mellanrätt denna dag och gick över på dessertmenyn.

Jag valde en tämligen ny rätt, bakad ostkaka, levain, havtornssorbet, myntasorbet. Desserten var en riktig fullträff. Kombinationen av havtorn, mynta och ostkakan var klockren.

S tog den vanliga vägen förbi Bolivia och en bakade chokladen (skulle gissa på 20 gånger) och hon var lika nöjd som vanligt.

Traditionsenligt avslutades måltiden med Madeleiner och jordnötsnougat, kommentarer överflödiga!

Matbaren var lika bra som vanligt och det kommer att bli fler luncher här framöver så klart. Jag kan verkligen förstå att Dahlgren trivs i Matbaren, för det gör verkligen vi med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar