söndag 20 oktober 2013

Pocket, Stockholm

Ombytlige Pontus Frithiof gjorde om sin (floppande?) skaldjursbar till en trendriktig bistro i lågprissegmentet och fick finfina recensioner av krogkritikerna. Innan ett Dramatenbesök gjorde vi ett snabbt pitstop på den hyfsat nyöppnade krogen.

När man sätter sig till bords möts man av detta lilla kitt, servett, bestick och grissini. Personligen hade jag mycket hellre sett en brödkorg, men detta är ju ett bra sätt att bygga ett budgetkoncept på.

Då tiden för middagen var tämligen knapp gick vi direkt på varmrätterna. Jag valde oxkind bourguignon och S valde Pockets bouillabaisse.

Min oxkind var ett kompakt stycke kött som ändå var mört och serverades med steklök, sidfläsk och en mustig rödvinssås (så klart eftersom det var en bourguignon). En riktigt god rätt.

S fick det inte lika roligt då hennes fisksoppa inte var varm. Dock ordnade servitrisen en ny soppa snabbt och lätt och så var ordningen återställd. Soppan serverades med rouille och en bit rostat bröd. En riktigt vällagad rätt.

När det sedan var dags för desserten valde jag de kryddbakade äpplena med russin, mandelmassa och vaniljsås. Allt serverades i en burk, vilket verkade vara grejen med desserterna på Pocket. Kryddningen av äpplena gjorde att desserten smakade härligt av jul och höst på en och samma gång.

S valde lingonpäron som serverades (i en burk) med nougatsmetana och även denna dessert föll till belåtenhet dock hade S gärna fått lite mer av den grymt goda smetanan.

Tempot på en middag på Pocket är ganska högt vilket säkert passar merparten av klientelet som besöker restaurangen. Det känns som de flesta som var där denna kväll stannade till här för att sedan gå vidare till en annan aktivitet. Maten på Pocket är sympatiskt prissatt och det finns plats för flera krogar med kvalitetstänk som serverar en varmrätt under 200 i Huvudstaden. Jag kommer definitivt komma tillbaka till Pocket vdi andra tillfällen när man bara vill ha en varmrätt (och varför inte en dessert med för den delen) för att sedan gå vidare ut i Stockholmskvällen.

Läste förövrigt att ett nytt koncept var på gång i matsalen också vilket utifrån Frithiofs track record känns föga förvånande. Det får nog bli ett besök även där framöver för det var ganska länge sedan jag var där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar