onsdag 9 oktober 2013

Grönbech & Churchill *, Köpenhamn

Stjärnkrog nummer två på Köpenhamnsresan gick till Grönbech & Churchill. Restaurangen ligger en halvtrappa ner i ett vad som förefaller vara ett tämligen fint område i staden. Lokalen var verkligen supervit och nordiskt avskald som sig bör.

När vi satte oss till bords fanns det en liten skål med spiskumminkryddade mandlar som vi snaskade på medan vi sippade på ett glas champagne.


På G&C finns det två fyra-rättersmenyer att välja på, spännande nog döpta till meny Grönbech och meny Churchill.

Första brödserveringen av tre var en (sjukt kladdig) brioch med anis, kummin och havssalt som serverades med yoghurt och olivoljesmör. Brödet var mer konstigt än gott och framförallt hade det inte skadat med en våtservett att torka av sina fingrar med.

Första rätten bestod av marulk, kronärtskocka, päron, sallad och en vinägrett. En hyfsad inledning som dock inte smakade så mycket.

Nästa brödservering bestod av samma brioch, men denna gång kryddad med spiskummin (igen…) och polenta och var riktigt god.

Rätt nummer två var en selleri-consommé, med selleri, dumplings med kastanj och citron. Consommén var väldigt god och kombinationen koncentrerad selleri, kastanj och citron var strålande.

Nästan brödservering var ett ljummet surdegsbröd och var så klart gott.

Kvällens varmrätt var gräsand, mangold, spenat och krämiga valnötter. Anden var perfekt tillagad och rätten var välkomponerad och god.

Desserten bestod av juice av katrinplommon med lakritsrot, vitchoklad, plommonglass samt ett grönt inkokt plommon med fänkål. En fullt godkänd dessert men jag förstår inte serveringen av det inkokta plommonet.

Slutligen serverades vi lite kaffegodis som ikväll bestod av vita chokladrullar, mjölkchokladkrisp och chokladfudge. En värdig avslutning på ytterligare en trevlig kväll i den danska huvudstaden. 

Grönbech og Churchill levererade en bra kväll utan att helt nå upp till den där allra högsta gastronomiska nivå. Jag måste ärligt säga att jag hade något högre förväntningar på krogen än vad de lyckades leverera denna kväll men visst håller de en relativt hög klass.

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar