Napolyon,
krogen som Daniel Höglander startade och lämnade, är den här gången målet för
krogbesöket.
Napolyon är
en bistro (ännu en i raden…) som serverar fransk husmanskost. Det mest
iögonfallande i restaurangen är den stora vinkylen som täcker en hel vägg.
Brödet,
surdegs så klart, serverades i en liten papperspåse med etablissemangets logga
tjusigt tryck på ena sidan.
Vi gick
direkt på varmrätten och jag valde anka, med sidfläsk, potatismos, äpple,
puylinser och bakad lök. Smakerna var riktigt bra, men aj vad överstekt ankan
var. Det är sällan man ser en så välstekt anka på en restaurang. Synd och skam på
en annars riktigt god rätt.
Efter
fadäsen med ankan var jag lite tveksam om jag vågade beställa glass au four,
risken fanns ju att de skulle ha haft även den i ugnen alldeles för länge och
där med gjort vaniljsås av den. När den anlände till bordet så var mina
farhågor onödiga, den var strålande snygg och god.
Om man
bortser från ankan, som får anses vara ett riktigt bottennapp, så var det en
riktigt bra middag på Napolyon. Det är synd att man slarvar med huvudråvaran på
detta sätt, man undrar ju om det skulle kunna ha hänt när Höglander styrde i
köket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar