Vi rumlade
in på Hjerta en fredagkväll för lite after work med förhoppningen om att
serveras lite god mat.
Kvällen
inleddes med en pilgrimsmussla, hasselnötter, blomkål och skirat smör. Det
visade sig vara minst sagt en väl tilltagen förrätt, med tre stora korrekt
hanterade pilgrimsmusslor. Detta var väldigt gott, om än en för fet och tung
inledning på en måltid. Det är lite för enkelt att ösa på skirat smör för att
lyfta smaken, men visst var det gott, riktigt gott till och med.
Kvällens
varmrätt för min del var torsk, pepparrot, sidfläsk, bakad lök, rödbeta och
(kan ni tänka er) skirat smör. En väl tillagad rätt, dock med en väl hög sälta
(ovanligt att jag klagar på för hög sälta då jag är en saltjunkee) men i övrigt
riktigt gott och välgjort.
Varmrätten
var betydligt lättare än den tunga förrätten, så naturligtvis fanns det plats
för en dessert. Jag fastnade för husets chokladdessert, en brownie, med
toffeeglass (?), blodapelsin och hasselnötter. Åter en god och genuin rätt,
bra.
Jag måste
säga att jag bara kan hålla med WG om deras bedömning om att Hjerta levererar
comfort food av svensk/franskt snitt. Det är sällan jag är så här nöjd efter
ett besök på en mellanklasskrog. Det känns som att köket lägger ambitionen på
en nivå som man kan leverera och levererar gör man verkligen. Ni kommer säkert
se mig i sommar sippandes på ett glas vitt eller rosé på deras uteservering och
käka en varmrätt för hit kommer jag att återvända.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar