måndag 8 april 2013

Restaurang Hjerta, Stockholm

Enligt årets upplaga av Matnerdens husbibel White Guide serverar Restaurang Hjerta vällagad svensk/fransk comfort food.

Vi rumlade in på Hjerta en fredagkväll för lite after work med förhoppningen om att serveras lite god mat.

Kvällen inleddes med en pilgrimsmussla, hasselnötter, blomkål och skirat smör. Det visade sig vara minst sagt en väl tilltagen förrätt, med tre stora korrekt hanterade pilgrimsmusslor. Detta var väldigt gott, om än en för fet och tung inledning på en måltid. Det är lite för enkelt att ösa på skirat smör för att lyfta smaken, men visst var det gott, riktigt gott till och med.

Kvällens varmrätt för min del var torsk, pepparrot, sidfläsk, bakad lök, rödbeta och (kan ni tänka er) skirat smör. En väl tillagad rätt, dock med en väl hög sälta (ovanligt att jag klagar på för hög sälta då jag är en saltjunkee) men i övrigt riktigt gott och välgjort.

Varmrätten var betydligt lättare än den tunga förrätten, så naturligtvis fanns det plats för en dessert. Jag fastnade för husets chokladdessert, en brownie, med toffeeglass (?), blodapelsin och hasselnötter. Åter en god och genuin rätt, bra.

Jag måste säga att jag bara kan hålla med WG om deras bedömning om att Hjerta levererar comfort food av svensk/franskt snitt. Det är sällan jag är så här nöjd efter ett besök på en mellanklasskrog. Det känns som att köket lägger ambitionen på en nivå som man kan leverera och levererar gör man verkligen. Ni kommer säkert se mig i sommar sippandes på ett glas vitt eller rosé på deras uteservering och käka en varmrätt för hit kommer jag att återvända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar