söndag 4 december 2011

Regissörsvillan Julmeny, Solna

I ett vackert hus i Solnas Filmstaden ligger minirestaurangen Regissörsvillan. Restaurangen gör inte så mycket väsen av sig men de har fått relativt bra betyg i White Guide. Vi var där på premiärkvällen av restaurangens julmeny.
Middagen inleddes med en liten skinkkanapé som varken fastnade i minnet eller på bild.
Första rätten för kvällen var ett kallt julbord i miniatyr bestående av inlagd strömming, gravad lax, kryddost från Boxholm, vaktelägg, löjrom. En hyfsad inledning på kvällen inga stora smaker men ganska gott.

Varmrätten var en långbakad grissida från Domta (vad annars), en glöggkryddad fläskkorv, grönkål och potatispuré. En vällagad och rustik rätt. Korven var fantastiskt god och grissidan var fullt godkänd.

Trots att en viss mättnad infunnit sig efter den rustika varmrätten såg jag fram emot desserten som bestod av en chokladbakelse bärkompott och Amaretto- och mandelglass. Den lilla chokladbakelsen hade stannat någon sekund för länge i ugnen men smakade ändå bra. Den tillhörande glassen var god medan bärkompotten var småtrist. Jag tror att rätten hade vuxit av en syrlig sorbet kanske i stället för bären.

När en restaurang vågar skriva att man är fine dining så tycker jag att det måste vara mer finess i rätterna. Det som serverades idag var snarare rustik och trevligt än en innovativ och utmanande restaurangupplevelse. Köket känns lite finare bistro än fine dining. Personalen var personlig och väl intrimmad trots att det vara första kvällen med den julinspirerade menyn. Jag uppskattar restauranger som vågar frångå det gamla hederliga julbordet och servera mat på sitt eget sätt. Det är bara synd att man inte vågar ta ut svängarna lite mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar