söndag 26 februari 2012

Paus Bar & Kök

Första anhalten på Krogveckan var Paus på Rörstrandsgatan. Rörstrandsgatan förresten, hur kommer det sig att huvudstadens krogtätaste gata har så få restauranger med ambitioner? Min gissning är att restaurangerna som ligger på nämnda gata får folk ändå oavsett nivå på köken, vilket givetvis är märkligt. Jag och fyra hungriga grabbar styrde våra raska steg in på restaurangen Paus som med sina kaklade väggar känns lite skönt urbant. Via Book a table kan man se vilka menyer restaurangerna serverar under krogveckan. I Paus fall skulle man kunna välja på två förrätter (när vi väl fick menyn var det dock bara en) och två varmrätter. Den förrätt som erbjöds var egenimporterad buffelmozzarella med ugnsbakade tomater. Innan förrätten serverades fick vi lite bröd. Brödet visade sig dock vara en osedvanligt torr och trist historia. Frågan var om det inte var gårdagens lunchbröd som slängdes in på vårt bord. Trots att det är krogveckan kan man väl servera fräscht bröd?

Förätten lät väl inte så upphetsande på förhand och den såg väl ungefär ut som den lät när den bars fram till bordet. Vid första tuggan förstod jag att detta omöjligt kan vara egenimporterad buffelmozzarella, det rörde sig snarare om kylskåpskall Euorshoppermozzarella inköpt från ICA runt hörnet. Jag har aldrig ätit vattnigare och tråkigare mozzarella på restaurang. Tomaterna var också en trist historia och serverades iskalla. Detta var verkligen en tråkig inledning på kvällen.


Till varmrätt valde samtliga runt bordet kalventrecote (bröd och mozzarella är tydligen inte Paus grej, men de kanske är bra på kött…) med pancetta, timjansky och örtsmör och till detta serverades konfiterad potatis. Servisen informerade om att köttet serveras medium-rare och det lät alldeles utmärkt för mig. När varmrätten serverades visade det sig att köttet var helt okey, trots att den snarare serverades medium. Tillbehören var dock osedvanligt trista och man serverade ingen sås till vilket gjorde rätten väldigt torr och tråkig.


Vi fick frågan om vi önskade dessert och vi var alla överens om att nu fick det vara nog, så vi betalade notan och lämnade restaurangen missnöjda med nivån på maten.
Nu låter Matnerden väldigt gnällig och man kan ju fråga sig om det inte fanns något positiv med den här kvällen, men det fanns det ju givetvis. Några meter ner på Rörstrandsgatan finns en 7-Eleven och den besökte vi på vägen ner mot Sankt eriksplan. Där köpte vi oss var sin chokladboll och den var riktigt god. Så sammanfattningsvis kan man säga att det bästa med Paus Bar & Kök är chokladbollen på 7-Eleven.

2 kommentarer:

  1. Jag råkade ut för PRECIS samma sak när jag nyligen besökte Paus Bar & Kök under krogveckan. Jag påpekade dock för kyparen att det i menyn på nätet även fanns med en charktallrik som förrätt. Kyparen svarade att det var tryckfelsnisse som hade varit ute och att det gick bra att beställa den, vilket jag också gjorde. Tror dock inte att den var mycket bättre än Eroshoppermozzarellan ni fick...

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym,
    Vi frågade faktiskt inte om det var möjligt at få charkuteritallriken, men det verkar ju på din kommentar som att det inte spelade någon roll. Om jag inte mins helt fel hade Paus ganska hyfsad status i White Guide 2010, men 2011 åkte de ut. Något måste ha hänt. Kanske det var ett ägarbyte som har körde dem i botten?

    Matnerden

    SvaraRadera